Fiets-reis.nl

Ride Along

Beste fietseiland in de 'buurt'

Zoals hierboven aangegeven, het beste wielereiland 'in de buurt'... Het eiland ligt wel op 1750 km afstand, het is maar 2.15 uur vliegen vanaf Düsseldorf, Munster of Eindhoven... Het is echt de moeite voor 5 dagen of meer... De beste periode om te gaan trainen is tussen begin februari en eind mei. In die periode is het eiland nog niet overvol met toeristen (Duitsers en Engelsen). Ook is het eiland mooi groen, is de temperatuur ideaal om lekker te sporten, een groot voordeel is dat er veel ploegen aan het trainen zijn, je kan je karretje prima aanhaken.

MA-10

De beste weg van het eiland, heet asfalt, strak asfalt, glooiend met af en toe een berg er tussen en voldoende ruimte voor mede weggebruikers. Ook weten de eilandbewoners dat ze op deze straat weten dat ze afstand moeten houden, de renners zorgen immers voor inkomsten. De MA-10 loopt vanaf het Noorden, Alcudia - Lluc - Soller - helemaal langs de kust - Andratx. Het eerste kwart loopt redelijk steil, langs de kustweg is de weg heel erg mooi en loopt constant op en af met een colletje zo her en der... Het is niet echt een optie om deze weg in 1 dag af-te-rijden, de MA-10 'ronden' gaat tot en met Sleva en dan door het binnenland terug naar het Noorden.

Puig Major

Afgelopen februari is het net zoals alle andere jaren de tijd om met de ploeg te gaan trainen, althans de sponsoren mogen mee. Begin februari gaat CT VolkerWessels, nu met continentale status en CT Reggeborgh (opleidingsteam) op trainingskamp voor een dag of 10. In die tijd komen ook alle sponsoren samen. Er wordt lekker getoerd en geklommen, vooral op de Puig Major en in de buurt van de Puig Major. Deze klim in het westen van het eiland loopt er mooi op en loopt tot een hoogte van 1200 meter, de to pligt op 1445 meter (is alleen bestemd voor militaire toegang). In de klim zitten niet echt steile stukken, maximaal 12% en loopt gemiddeld 6,2% over ongeveer 24 kilometer. Het kan zijn dat je op de 'top' nog de sneeuwresten tegenkomt, veel zal het niet zijn maar toch. Het is echt de moeite om via de MA-10 via le Lluc deze klim te maken!

Coll de Soller (Palma)

De klim lijkt uit Madurodam te komen, zo klein... mooi asfalt en de bocht volgen elkaar is snel tempo op. De klim loopt maar met een gemiddelde van 4,5% op. En is echt wel kort te noemen, je staat als je je beste doet in 25 minuten boven. Dit is de klim waarop je kan trainen, mooi blommen kan trainen of een FTP test kan doen. Deze kan je heel goed combineren met de Puig Major, deze ligt aan de andere kant van de doorgaande weg (kan je prima fietsen).

Sa Calobra

Ook deze klim ligt in het westen van Mallorca. Een van de mooiere klimmen van het eiland en ook erg goed te combineren met de Puig Major en Col de Soller... Eerst dalen naar de kust met wel tiental aantal bochten, de weg is mal en je kan alleen maar enkel passeren met een touringcar. De afspraak is daar dus ook: in de ochtend naar beneden en in de middag/ avond weer omhoog, halverwege passeren kan eigenlijk niet. Vergeet niet te genieten van de extreem mooie uitzichten! Neem een snelle lunch als je beneden bent om vervolgens even je maaltijd te laten zakken, hierna de klim weer naar boven. Natuurlijk hoe je niet bang te zijn voor deze klim, loopt mooi en is niet echt lang!


E-mailen
Bellen
Map
Instagram