Fiets-reis.nl

Ride Along

Veldrijden in Twente

Technisch, zwaar en niet voor iedereen weggelegd dat is het veldrijden of cyclocross zoals de Belgen zeggen. Een van de mooiste disciplines uit het wielrennen, ook een met een lange historie. Om de talenten in de regio Oost een gelegenheid te bieden op hoger niveau te trainen is de woensdagmiddag groep in het leven geroepen. Met een ondersteuning van de KNWU heeft M. Nijland iedere woensdagmiddag toppers onder zijn hoede (daar ben ik er geen van :-)).

GOW en Nationaal crossen

In de het land zijn twee opties waar je je op voor kan bereiden, nationaal crossen (KNWU) en GOW (regionaal). Nationaal crossen zijn hoger van Niveau en renners komen uit heel het land om te strijden voor de overwinning en het algemeen klassement. De GOW is vele malen toegankelijker, regionalen renners (ook van de weg) strijden 50 minuten voor de overwinning.

Trainen op woensdagmiddag

Iedere woensdag wordt er getraind om tot een beter resultaat te komen, natuurlijk is een serieus benadering van de wedstrijdsport nodig en moet je in bezit zijn van een amateur wedstrijd licentie (geen basis lidmaatschap). Hieronder waar we afgelopen woensdag getraind hebben:

Strava: strava

Focus Mares

Dit is de bike waarmee we rijden. Een full carbon bike met een Shimano R8000 Ultegra groep. Licht van gewicht met een heel goede geometrie. Door de juiste hoek van de voorvork ben je zeker van voldoende grip onder je voorwiel. Deze bike stuurt makkelijker dan mijn oude crossfiets (Eeklo). Doordat de banden tubeless zijn heb ik voldoende grip en is de kans op lekrijden nog kleiner. Ik kan vrij makkelijk mijn banden wisselen, vele malen makkelijker dan met tubes...

E-mailen
Bellen
Map
Instagram