Fiets-reis.nl

Ride Along

Sampy Challenge

Afgelopen 1 december de Sampy Challenge gereden in nagedachtenis van Henk Nijland.... een mooie gravelroute die startte vanuit Rossum. Deze snelle gravel ride heeft een lengte van 100 km en voert langs Ootmarsum richting de Duitse grens over de mooiste paden en bos lanen. We waren in een goed gezelschap van ongeveer 25 renners en rensters, van alle leeftijden.

Van Ootmarsum, via de stuwwallen (beetje hoogtemeters) door richting de Duitse grens via Vasse over de vaste MTB route, erg mooi met een snelheid van ongeveer 25 km/h voor iedereen nog goed vol te houden... Vanaf Halle begint het echt zwaar te worden, de extreme kou van de ochtend hielp ook niet echt mee. We komen in niemandsland terecht, echt niemand te bekennen, door de mist wordt het allemaal nog bijzonder. Via Wilsum rijden we langs 'knollige' kanalen, echt even afzien als Maarten toch wel even flink aanzet, toch wordt er gewacht (of Henk ook zou wachten;-))... Na een goede verzorging rijden we langs de grens Nordhorn - Tilligte terug naar Rossum.

Deze route echt nog een keer rijden in de zomer, echt een aanrader. Zowel op de MTB als Gravel racer heel erg goed te doen! Zeker een aanrader op een goede gravel bike of crosser om toch makkelijk vaart te maken. Zo is de route ook bedacht door Maarten en zijn team van BikeChallenge.

Strava: Sampy Challenge

E-mailen
Bellen
Map
Instagram